Disable Preloader

Novosti

Nakon treće knjige iz pera strastvenog planinarskog putopisca i ekspedicionista MATEJA PERKOVA – planinarske početnice „Planina mi je najdraža škola“, namijenjene prije svega djeci, mladeži i onima koji se tek zaljubljuju u penjanje – upravo smo izdali i četvrtu knjigu „Pišem grafite na duši planine“!


„S pojavom punka krajem 1970-tih godina, ljudi su počeli crtati grafite po zidovima izražavajući svoje stavove, emocije i misli.. Tijekom desetljeća se taj trend pretvorio u pravu uličnu umjetnost preko koje se i danas mnogi izražavaju. U knjizi sam htio pomiriti kulturološke elemente, suvremeno i urbano s planinom koja mi je drugi, a ponekad i prvi dom“, piše Matej.


„Čitatelja dočekuje iznimno bogatstvo Matejevih živopisnih misli koje se kreću od uzvišenog do istinski duhovitog; i od klasično putopisnog pa sve do vrlo nekonvencionalno motivacijskog. S nama dijeli razmišljanja o emotivnim odnosu spram planina, o tome kako umjetnost utječe na planinarski pokret, koje je značenje čarolije putovanja i kako nam priroda pomaže da savladamo svoje strahove na putu do sreće“. (izv.prof.dr.sc. Ivor Altaras Penda).


„Dobro je da se pojavila ova knjiga i da će biti dostupna mladima, koji možda u svima ili dijelu Matejevih misli nađu izlaz za svoje poteškoće i ulaz u svoj svijet planina i slobode“. (Damir Šantek, Hrvatski planinar br. 6).


Matejeve knjige-uspješnice mogu se kupiti u maloprodajnim mrežama Školske knjige, Iglu Športa, Hoću knjigu i Nove stvarnosti. Kontakt: matejperkov@hotmail.com

Natrag