Disable Preloader

O nama

doc.dr.sc. Davor Perkov


Davor Perkov
Znanstveni je suradnik i profesor-docent na DIU Libertas međunarodnom sveučilištu. Doktorirao 2008. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s temom „Upravljanjem promjenama do održivog rasta poduzeća“ (mentor prof. V. Srića). Stručno se usavršavao u zemlji i inozemstvu. Završio General Management Programme pri Međunarodnoj poslovnoj školi (IEDC) na Bledu (Slovenija).

Karijeru započeo u zagrebačkom hotelu “Intercontinental”. Više godina (1981.-1989.) je bio direktor đurđevačkog hotela “Picok”, tj. hotelsko-turističke tvrtke “Sloga” u istom gradu. Za uspješan projekt uvođenja novog hotela na tržište i kvalitetu usluga, dobio je niz domaćih i internacionalnih priznanja («Il Cuoco d'Oro Internazionale» i dr.). Kao izvršni menadžer u internacionalnoj prehrambenoj kompaniji “Podravka” (1989.-2005.) na poslovima rukovođenja marketingom i prodajom, pionirski je pokrenuo korporativni strateški Gastro program tj. HoReCa kanal distribucije na 10-ak tržišta u regiji JIE.

Danas je glavni poslovni konzultant «Perkov savjetovanja“ d.o.o., kuće za savjetovanje, razvoj i trening menadžera sa sjedištem u Zagrebu. Certificirani je trener EU - Austrijske gospodarske komore (WKO) i instituta WIFI. Sudjelovao je u više domaćih i međunarodnih projekata. Stalni je suradnik-predavač veleučilišta VERN', poslovnih učilišta Experta i Altius, te MEP-a i Mape znanja Zagreb. Konzultant je ili suradnik niza organizacija u Hrvatskoj i Sloveniji, npr.: Agrokor, Atlantic grupa, Apfel Makarska, Auto Hrvatska, AWT, Borovo, ERSTE Plavi OMF, Eurco Vinkovci, Euroherc, FINA Gotovinski servisi, HAMAG, Hrvatske šume, HUP-PUMA, Končar-Elektroindustrija, Valamar, Sava i Triglav (Slovenija) i dr.

Konzultant je ili suradnik niza organizacija u Hrvatskoj i Sloveniji, npr.: Agrokor, Atlantic grupa, Apfel Makarska, AWT, Borovo, Dekor Zabok, ERSTE Plavi OMF, Eurco, Euroherc, FINA, hotel Atrium Split, HAMAG, HOK, Hrvatske šume, HUP-PUMA, INA Maziva, Končar-Elektroindustrija, Kontrol Biro, Kraš, Valamar, Sava i Triglav (Slovenija) i dr.

Specijalist je za područja upravljanja poslovnim promjenama, vođenja i strateškog menadžmenta. Nastupa kao autor ili speaker na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima. Autor je 20-tak znanstvenih i stručnih radova, te suradnik web portala www.quantum21.net., kolumnist magazina „Ja trgovac“ i dr.

Suautor je tri udžbenika: Temeljne funkcije upravljanja (Edukator, 2007.), Strategijsko upravljanje i konkurentnost u novoj ekonomiji (Edukator, 2012.), i Menadžment tržišnih komunikacija (Plejada, Libertas, 2014.), te dvije knjige: Upravljanje poslovnim promjenama (Status Prosper,2009.) i Inteligencija poslovne promjene (Šk.knjiga, 2013.).

Član je svjetske federacije turističkih novinara (FIJET) i počasni član slovenske Fundacije GT koja stipendira studente hotelijerstva i turizma. Voli novinarstvo i enigmatiku, strane jezike, putovanja, planinarenje, tenis i obrađivanje maslina u primoštenskom zaleđu, a ponajviše – svoju obitelj, ljude dobre volje i Dalmaciju!

Kontakti:
www.perkov-savjetovanje.hr
perkovsa@vip.hr
Mob. 091 60 555 00